KOJI SU SUPLEMENTI NAJKORISNIJI ZA DOBIVANJE SNAGE?

Dodaci prehrani, uz raznoliku prehranu, omogućuju nam da maksimalno iskoristimo tjelesne kapacitete tijekom fizičkih napora. Na tržištu postoji zaista velik broj suplemenata koji nam olakšavaju put do postizanja zadanih ciljeva. No, koja je najbolja kombinacija kada se radi o dobivanju mišićne snage? Otkrij 3 dodatka koji će napraviti stvarnu razliku tijekom tvog treninga!

1. KREATIN

Kreatin je jedan od najbolje istraženih suplemenata na svijetu, a rezultati studija su jasni: kreatin povećava tjelesnu izdržljivost i snagu. Redovito korišten kreatin može povećati anaerobnu snagu za oko 8%. Nekoliko dodatnih kilograma koje podignete svaki trening može vam omogućiti da izgradite snagu brže od ostalih. Korištenje kreatina za izgradnju snage donedavno se povezivalo s unosom jednostavnih šećera, koji nažalost negativno utječu na održavanje estetske figure.

No, novije proizvedeni dodaci za snagu, kao što je Keto Creatine, prekidaju potrebu za konzumiranjem jednostavnih šećera zahvaljujući biljnim inzulinskim mimeticima koji se nalaze u njima. Kreatin je stoga dodatak prehrani koji vam omogućuje da izgradite snagu na učinkovitiji način. Može se uzimati cijelo vrijeme i podržava vaše mišiće pomažući im da generiraju više snage sa svakim treningom.

2. WPC WHEY (Whey Protein Concentrate)

Prilikom razvoja mišićne snage, regeneracija je neizostavan element. Tijekom odmora zaista gradimo mišiće i snagu. Trening je poticaj za rast mišića, koji, međutim, kako bi napredovali moraju dobiti potrebnu komponentu, a to su proteini. Većina ljudi je u mogućnosti unijeti potrebnu dnevnu dozu proteina putem hrane. Profesionalni sportaši i oni u nastajanju, međutim, mogu imati problema s zadovoljavanjem velike potražnje za proteinima zbog relativno visoke cijene proizvoda bogatih ovim makronutrijentom i njegove zasitnosti.

Konzumacija veće količine prirodnih visokoproteinskih proizvoda pridonosi povećanju snage, ali vrlo često uzrokuje i neugodan osjećaj sitosti. Također, nema uvijek vremena za pripremu zdravog obroka s pravom količinom proteina i tada vam WPC dodatak dobro dođe. To je koncentrat prirodnih proteina sirutke dostupnih u različitim okusima, kao što je Primal Whey, koji je dostupan u okusima vanilije i čokolade-kokosa. Kada se doda u vodu ili mlijeko, stvara se ukusan i jednostavan za konzumiranje shake koji nadopunjuje našu prehranu proteinima.

Proteinski dodatak nije krucijalno bitan element u izgradnji snage. Međutim, omogućuje vam da osigurate dovoljnu količinu proteina na lakši način – bez potrebe da jedete veliku količinu mesa, npr. piletine ili govedine. Pružajući svom tijelu dodatni, lako probavljivi izvor proteina, možete biti sigurni da napor uložen u mišiće tijekom treninga neće biti uzaludan.

3. PRE-WORKOUT I ADAPTOGENI

Trening snage za povećanje snage mišića vrlo je zahtjevan za živčani sustav. Neki planovi treninga su čak osmišljeni za izvođenje ponavljanja do kolapsa mišića, što je trenutak kada više nismo u mogućnosti izvesti niti jedno ponavljanje. Takav golemi napor uzrokuje da nadilazimo granice i dajemo vrlo jake poticaje za povećanje mišićne snage, ali rezultira i prekomjernim zamorom živčanog sustava, a time i cijelog tijela.

Ako slijedimo takav plan tijekom mnogo tjedana, neprestano povećavajući teret i snagu, u nekom trenutku može doći do pojave mentalne ili fizičke barijere. Tijelo ne može podnijeti kontinuirani rad od sto posto ili više, a rezultati se počinju pogoršavati. Tijekom tog razdoblja možete osjećati nevoljkost za treniranje, bol u mišićima ili stalni umor. Međutim, također možete spriječiti da se to dogodi korištenjem adaptogena.

Adaptogeni su tvari koje pomažu tijelu da se prilagodi stresu uzrokovanom intenzivnim treninzima. Pomažu kako vrlo iskusnim sportašima, tako i onima koji tek počinju svoju avanturu s tjelesnom aktivnošću, koji unatoč korištenju malih utega svoje mišiće stavljaju pred veliki izazov. Dobri suplementi prije treninga usmjereni na izgradnju snage, kao što je Shroom Force, sadrže mješavinu adaptogena, tvari koje potiču proizvodnju ATP-a i sastojaka koji povećavaju učinkovitost.

Pre-workout suplementi namijenjeni izgradnji snage često sadrže velike količine kofeina. Time se stimulira živčani sustav koji već radi maksimalnom brzinom. Proizvodi koji omogućuju tijelu da bolje podnese teške treninge, brže se oporavi i pripremi za sljedeći napor puno su bolje rješenje te na taj način produljuju učinkovito razdoblje izgradnje snage.

Izvor: Solve Labs

Chaga (lat. Inonotus obliquus) raste u divljini, uglavnom na deblima breza, na kojima stvara višegodišnja plodišta. Izvana je …

Prvi dojam se već pojavljuje na jeziku. Izrazito gorak okus koji bi mogao značiti da imate posla s …

Navikli smo na poprilično miran život u smislu evolucije. Imamo određeni dnevni ritam, balansiramo između posla i odmora, …

Shopping Cart