BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 46,41 EUR

MYCO DEFEND

 • Myco Defend prethodno nazvan Myco Shield:
 • Utječe na imunološki sustav
 • Pomaže održavanju zdrave razine kolesterola u krvi
 • Održava pravilnu regeneraciju
 • Utječe na pravilan rad živčanog sustava
 • Podržava stanice protiv oksidativnog stresa

27,57 

Nema na zalihi

Sva plaćanja biti će izvršena u eurima. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a, 1 EUR = 7,53450 HRK.

Što je Myco Defend?

Myco Defend dizajniran je za podršku imunološkom sustavu u njegovoj prirodnoj funkciji borbe protiv virusa, bakterija i svih štetnih patogena. Formula se temelji na kombinaciji opsežno istraženih gljiva Reishi i Shiitake. Sastojci proizvoda pokazuju snažan utjecaj na otpornost organizma podržavajući procese uništavanja slobodnih radikala. Također, podržavaju rad zglobova i živčanog sustava.

 

myco defend

Gljive i prirodni ekstrakti:

Reishi (Ganoderma Lucidum) podržava imunološki sustav.

Kurkuma (Curcuma longa) podržava funkcioniranje živčanog sustava, pomaže u održavanju zdravlja zglobova i doprinosi održavanju njihove elastičnosti te utječe na imunološki sustav.

Vitamin C iz acerole pomaže u proizvodnji kolagena, što pridonosi pravilnom funkcioniranju krvnih žila i funkcioniranju hrskavice. Doprinosi održavanju pravilnog metabolizma energije, smanjujući osjećaj umora. Vitamin C također pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i održavanju ispravnog funkcioniranja imunološkog sustava tijekom i nakon intenzivnog vježbanja.

Piperin (Piper nigrum) ima antioksidativna svojstva i podržava tjelesni imunitet.

 

Zašto koristiti Myco Defend:

 • podupire djelovanje antioksidansa
 • održava zdrav i aktivan imunološki sustav
 • ubrzava regeneraciju
 • utječe na količinu upale
 • podržava zdravlje zglobova

Što razlikuje našu formulu?

Beta-glukani koji se nalaze u plodištima gljiva lanci su šećera velike molekulske mase, što otežava proces njihove apsorpcije. Kako bismo poboljšali njihovu probavu, uključena je acerola (Malpighia glabra) bogata vitaminom C. Uz to, kombinirana je kurkuma s piperinom, podržavajući učinkovitost cijele smjese. Zahvaljujući ovim prirodnim sastojcima, Myco Defend je učinkovit dodatak prehrani koji podržava imunitet  te ga preporučamo koristiti ne samo u jesen i zimu, već tijekom cijele godine!

 

Kako koristiti Myco Defend?

2 kapsule dnevno nakon obroka. Ne prekoračite preporučenu dnevnu dozu .

Upozorenje: Zbog sadržaja ekstrakta rizome kurkume (Curcuma longa L.), prilikom uzimanja antikoagulacijskih lijekova prije uzimanja proizvoda obratite se liječniku. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

 

Dodatak prehrani ne može se koristiti kao zamjena za raznoliku prehranu. Održavanje zdravog načina života i uravnotežena prehrana bitni su za dobro zdravlje. Čuvati izvan dohvata male djece, na suhom i hladnom mjestu.

Sastojci

Standardizirani ekstrakt micelija Reishi (Ganoderma lucidum) s 30% polisaharida, standardizirani ekstrakt micelija shiitake (gljiva Shiitake) s 20% polisaharida, ekstrakt kurkume (ekstrakt ploda Curcuma longa), standardizirani ekstrakt voća trešnja acerola (Malpighia glabra) koja sadrži 25% vitamina C, standardizirani ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum L.) koji sadrži 95% piperina, kapsula celuloze, punilo – mikrokristalna celuloza.

Sastojci

Reishi (Ganoderma lucidum)

Reishi je jedan od adaptogena – ekstrakti koji podržavaju imunitet i reguliraju živčani sustav. U prirodnoj kineskoj medicini koristi se tisućama godina i naziva se “gljiva dugovječnosti”. Glavni aktivni sastojci gljiva Reishi su polisaharidi koji su u obliku beta-D-glukana. Oni pokazuju imunološki podržavajući učinak povećavanjem broja makrofaga – osnovnih stanica imunološkog sustava. Poboljšavaju sintezu DNA i RNA, uklanjaju slobodne radikale, podržavaju proizvodnju antitijela i NK stanica, uništavajući patogene koji su se susreli. Uz to sadrži i polipeptide, 16 vrsta aminokiselina, proteine, triterpene, alkaloide, vitamine, organske kiseline i minerale: fosfor, germanij, cink, željezo, kalcij.

 

 

Šiitake (Lentinula edodes)

U dalekoistočnoj medicini gljive Shiitake nazivaju se “eliksirom života”. Dobar glas je stekla kada su napravljena dva probojna otkrića. Prva je bila izolacija polisaharida “Lentinan”, pokazujući imunomodulatorna svojstva, odnosno jačanje imunološkog sustava. Lentinan povećava aktivnost imunološkog sustava aktivirajući njegove osnovne stanice – makrofage, T stanice i citokine. Drugo otkriće bilo je izdvajanje hlapljivih spojeva nazvanih “gljivični fitocidi” koji su sposobni boriti se s gotovo bilo kojim virusom. Šitake gljive također su bogat izvor kalija, kalcija, fosfora, vitamina D i B3 (niacin).

 

 

Acerola (Malpighia emarginata)

Vitamini C i A koji se nalaze u aceroli podržavaju imunološki sustav stvaranjem bijelih krvnih stanica – leukocita. Te su stanice prva linija obrane od vanjskih napada. Vitamin C je bitna komponenta kolagena odgovornog za sposobnost tijela da brže zacjeljuje stanična oštećenja. Također utječe na protok interferon – proteinskih tvari koje uglavnom proizvode leukociti kao odgovor na virusnu infekciju. Acerola je bogat izvor vitamina B skupine – niacina (B3), riboflavina (B2), pantotenske kiseline (B5) i folne kiseline (B9). Vitamin C sadržan u aceroli podupire probavni sustav u razgradnji beta glukana što utječe na njihovu apsorpciju.

 

 

Kurkuma (Curcuma Longa)

Kurkuma se smatra jednom od najmoćnijih ljekovitih biljaka i najzdravijim začinom na našem planetu. Ljekoviti učinci kurkume toliko su opsežni da je u ovom trenutku njezino djelovanje dokazano u preko 10 000 znanstvenih članaka. Jedan od najmoćnijih aspekata načina rada biljke je sposobnost kontroliranja upale zato što smanjuje proizvodnju histamina i povećava razinu prirodnog kortizona. Kurkuma povećava razinu CAMP peptida (katelicidina), koji pomaže u prevenciji bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Kurkuma sama ima vrlo lošu bioraspoloživost, pa bi je trebalo nadopuniti ekstraktom crnog papra – piperinom.

 

 

Piperin (Piper nigrum)

Piperin je kemijski spoj iz skupine alkaloida koji se nalaze u crnom paprom. Njegovo djelovanje temelji se na povećanju bioraspoloživosti preostalih sastojaka u smjesi, poboljšanju njihove bioraspoloživosti i učinkovitosti. Piperin, osim što podupire druge tvari, ima prokognitivna svojstva – utječe na pamćenje, poboljšava raspoloženje, pažnju i sposobnost donošenja zaključaka. Osim toga, studije pokazuju njegov učinak na mršavljenje, učinke na zdravlje zglobova, poboljšavanje probave i cjelokupnog zdravlja.

 

 

Shopping Cart